Elkészítés: A tojássárgáját simára keverjük. Az olajat először cseppenként, majd vékony sugárban, apránként, kevergetve beleöntjük. A porcukrot és a mustárt a puhavaj-állagú krémhez adjuk, sóval, citromlével ízesítjük. (Ez a francia majonéz.) A konzervrákot leszűrjük, a mártást 2-3 evőkanálnyi ráklével hígítjuk. Néhány rákot félreteszünk, a többit a mártásba forgatjuk és behűtjük. Olyan avokádót vásároljunk, amelyiknek a héja rugalmas, kissé be lehet nyomni, de ne legyen túl puha. Közvetlenül tálalás előtt hosszában félbevágjuk, a magot kiemeljük, és a mártással összekevert rákot az üregbe halmozzuk. A félretett rákocskákkal díszítve azonnal tálaljuk, mert ha az avokádó áll, megfeketedhet.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre