Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Avokádó-fantázia

MME MME
5/5
15 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: Az avokádók bőrét lehúzzuk, a magot eltávolítjuk a puha húsról, majd villával összetörjük az avokádódarabokat. Ezután pépesre tört fokhagymát és 1 fej lereszelt lilahagymát adunk hozzá. A krémet paradicsomdarabokkal, frissen metél petrezselyemzölddel, fűszersóval, borssal és citromlével ízesítjük. A kész krémet tejföllel és margarinnal lazítjuk, ezzel téve még krémesebbé és lágyabbá.

Villányi Portugieser mellé kínálhatjuk, amely a villányi borvidék jellegzetes fajtája. A vörösborok közül elsõként kerül palackba. Lilás bíbor színű árnyalattal, friss, gyümölcsös illattal, harmonikus ízzel, lágy savakkal rendelkezõ bor. Fogyasztása 15 fokon javasolt.

Megjegyzés

Keller György villányi borász receptje, mely az Így főznek a borászok könyvben jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss