Részletes receptkereső »

Nyár van, nyár!

Hasznos

Válogatások

Blogok

Hozzávalók szerint

Fogások

Ésatöbbi

Diéták

Italok

Kikapcsolódás

Avokádó

- a legfinomabb

Cikk mentése

Cikk mentése

Cikk megosztása
Cikk elküldése

Cikk küldése

Cikk nyomtatása

Cikk nyomtatása

Cikk mentése

Avokádó

Cikk mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!

Cikk elküldése

Avokádó

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
A körteformájú, kissé rücskös felületű avokádót Izraelben, Közép-Amerikában, Spanyolországban termesztik. Alligátorkörtének is nevezik ezt a semleges ízű, édes és sós ételekhez, szendvicsekhez és turmixokhoz is felhasználható csodát, az avokádót.

Héja ehetetlen, színe a világostól a sötét zöldig sokféle árnyalatú lehet, sőt van sötét lila is (ínyencek szerint a majdnem fekete héjú a legfinomabb). Csak közvetlenül a felhasználás előtt szabad meghámozni, mert húsa hamar megbarnul (érdemes citromlével megcsepegtetni – ha a recept engedi).

Könnyű, mégis tartalmas az avokádóból készülő saláta Könnyű, mégis tartalmas az avokádóból készülő saláta

Az avokádó húsa világos zöld, vajszerűen kenhető. Íze lágy, enyhén dióaromájú. Közepében diónyi mag található. Akkor vegyük meg, ha már kissé puha, és héja könnyedén benyomható. Ha mégis nagyon zöld, újságpapírba csomagolva, szobahőmérsékleten 1-2 nap alatt jól beérik.

Gazdag B1-, B2-, E-vitaminban és ásványi anyagokban. A benne lévő többszörösen telített zsírsavak rendkívül jó hatással vannak a szívre, az erekre és csökkentik a koleszterinszintet.


Felhasználása:
• salátákat ízesíthetünk vele
• kiváló krém vaj helyett pikáns szendvicsekhez. Pirítós kenyéren vagy kis citromlével összetörve, avokádókrémnek, guacamolénak elkészítve
levesben is finom, de főzni nem szabad, mert megkeseredik


Hogyan készítsük elő?
1. Az avokádót hosszában kettévágjuk, és finom, csavaró mozgatással a két részt szétválasztjuk.
2. Magját kávéskanállal kiemeljük.
3. Éles késsel meghámozzuk, hogy a húsa nem sérüljön meg.
4. Azonnal belocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljon meg.


Avokádós receptek >>>

Avokádó, a legkrémesebb gyümölcs >>>

Az avokádókrém, akit guacamolénak hívnak >>>

Pillanatok alatt elkészül a számtalan módon ízesíthető avokádókrém Pillanatok alatt elkészül a számtalan módon ízesíthető avokádókrém

Hozzászólás a cikkhez

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!

Belépés



Hozzászólások

Összes hozzászólás: 3 db
  • 2011. február 2. 19:56
    Most ettünk először Tenerifén, de igen izlett, és fogom vásárolni Magyarországon is.
  • 2010. december 17. 14:49
    eltűntek a receptek!!!
  • 2010. június 1. 12:00
    Nagyon finom a guacamole !ajanlom mindenki reszere!kostoljak meg!(mexiko varosabol szarmazo nagyon hires etel)
Hasznos csomag