Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Avgolemono (Görög rizsleves)

MME MME
1 4/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 személyre:
  • 5 dkg rizs,
  • 1 citrom leve,
  • 3 tojás,
  • 1,5 liter tyúkhúsleves (3 leveskockából),
  • 5 dkg főtt csirkehús,
  • só,
  • fehér bors,
  • 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem

Elkészítés

Elkészítés: A rizst lobogva forró vízben tíz-tizenöt percig puhára főzzük, leszűrjük, hozzákeverjük az apróra vágott csirkehúst. A három tojást felverjük, hozzáadjuk a citrom levét, majd fokozatosan, habverővel kevergetve másfél deciliter meleg húslevest. A megmaradt levest felforraljuk, levesszük a tűzről, ráöntjük a csirkehúsos rizsre, sóval, borssal ízesítjük. Belekeverjük a citromos tojást, és visszatesszük közepes lángra. Öt percig folyamatosan kevergetjük, s amikor a leves jól átmelegedett, krémes lett, friss kenyérrel és finomra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss