Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Avgolemono (Görög rizsleves)

default user icon
1 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 6 személyre:
  • 5 dkg rizs,
  • 1 citrom leve,
  • 3 tojás,
  • 1,5 liter tyúkhúsleves (3 leveskockából),
  • 5 dkg főtt csirkehús,
  • só,
  • fehér bors,
  • 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítés: A rizst lobogva forró vízben tíz-tizenöt percig puhára főzzük, leszűrjük, hozzákeverjük az apróra vágott csirkehúst. A három tojást felverjük, hozzáadjuk a citrom levét, majd fokozatosan, habverővel kevergetve másfél deciliter meleg húslevest. A megmaradt levest felforraljuk, levesszük a tűzről, ráöntjük a csirkehúsos rizsre, sóval, borssal ízesítjük. Belekeverjük a citromos tojást, és visszatesszük közepes lángra. Öt percig folyamatosan kevergetjük, s amikor a leves jól átmelegedett, krémes lett, friss kenyérrel és finomra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

angica0901
Az avgolemono, az maga a citromos-tojásos \"habarás\", amit a levesekbe beletesznek. Egy csirkehúslevest is avgolemonoval csinálnak. Szeretem a leveseiket, bár eleinte furcsa volt ez a citromozás.

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Avgolemono (Görög rizsleves) recept?


Magazin