Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ausztrál kókuszkocka

MME MME
2 4/5
60 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 12 tojás
  • 40 dkg porcukor
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 4 evőkanál meleg víz
  • csipetnyi só
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg étkezési keményítő
  • A töltelékhez:
  • 2 dl zsíros tejszín
  • 12,5 dkg étcsokoládé darabokra törve
  • A csokoládémázhoz:
  • 30 dkg porcukor
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 6 dkg vaj
  • kb. 3 dl tej
  • A borításhoz:
  • 25 dkg kókuszreszelék

Elkészítés

Elkészítés: Egy magas falú tepsit kikenünk vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 25 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral és a meleg vízzel fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a sóval félkeménységűre verjük habverővel, lassan beleszórunk 15 dkg porcukrot, és jó keményre verjük. A tojáshabot a krémre halmozzuk. A lisztet a keményítővel összevegyítjük, és lazán a habmasszához keverjük.

Az előkészített tepsibe töltjük, szétkenjük, és 30 percig sütjük. A sütő ajtaját az első 15 percben semmiképpen ne nyissuk ki. Ha kész, hagyjuk kihülni. Vágjuk 4 cm-es kockákra, majd keresztben félbe, s tegyük félre.

A töltelékhez öntsük a tejszínt és a csokoládét egy fém keverőtálba. Gőz felett kevergetve olvasszuk meg a csokit, hogy lágy, sima krémet kapjunk. Hagyjuk jól kihűlni, majd addig verjük, amíg könnyű és habos lesz. Töltsük be vele a piskótakockákat.

A mázhoz a porcukrot, a kakaóport és a vajat dolgozzuk össze alaposan, öntsünk bele annyi tejet, hogy jól tapadó mázat kapjunk. Mártsuk meg a kockákat a mázban, majd forgassuk a kókuszreszelékbe.

Tálalásig tegyük hűtőszekrénybe. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzés

A tésztába nem szükséges sütőpor, így is szép magas lesz, de 1 teáskanállal lehet tenni bele. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss