Elkészítés: Egy magas falú tepsit kikenünk vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 25 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral és a meleg vízzel fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a sóval félkeménységűre verjük habverővel, lassan beleszórunk 15 dkg porcukrot, és jó keményre verjük. A tojáshabot a krémre halmozzuk. A lisztet a keményítővel összevegyítjük, és lazán a habmasszához keverjük.
Az előkészített tepsibe töltjük, szétkenjük, és 30 percig sütjük. A sütő ajtaját az első 15 percben semmiképpen ne nyissuk ki. Ha kész, hagyjuk kihülni. Vágjuk 4 cm-es kockákra, majd keresztben félbe, s tegyük félre.
A töltelékhez öntsük a tejszínt és a csokoládét egy fém keverőtálba. Gőz felett kevergetve olvasszuk meg a csokit, hogy lágy, sima krémet kapjunk. Hagyjuk jól kihűlni, majd addig verjük, amíg könnyű és habos lesz. Töltsük be vele a piskótakockákat.
A mázhoz a porcukrot, a kakaóport és a vajat dolgozzuk össze alaposan, öntsünk bele annyi tejet, hogy jól tapadó mázat kapjunk. Mártsuk meg a kockákat a mázban, majd forgassuk a kókuszreszelékbe.
Tálalásig tegyük hűtőszekrénybe. Jó étvágyat kívánok hozzá!