Alkészítés: A tésztához a 8 tojásfehérjét habbá verünk. A 8 tojás sárgáját 8 evőkanál cukorral kikeverjük, hozzáadunk 8 kanál diót, 4 kanál lisztet, 4 dkg reszelt étcsokit és egy csipet sütőport. Zsírozott, lisztezett tepsiben lassú tűznél sütjük.
A krémhez 5 tojássárgáját 10 dkg cukorral gőz felett felfőzzük, a tűzről levéve beleteszünk 5 dkg étcsokit és 18 dkg margarint. Jól összekeverjük, és a piskóta tetejére kenjük. A megkent piskótát kockákra szeleteljük.
A habhoz 5 tojásfehérjét 15 dkg cukorral habbá verünk. 18 dkg cukrot lassan felolvasztunk (karamellizáljuk) és a habba belecsorgatjuk, tovább verjük. A habot a kockákra vágott piskótára kiskanállal vagy habtölcsérrel rápúpozzuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre