Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Átmelegít és elcsábít: 3 szexi és ellenállhatatlan teakoktél!

A tea ősi gyógyital, amely már mindenféle formában kapható kávézókban is, lassan letaszítva a trónról az erős feketét. És miért érdemes teára váltanunk? Sőt, koktélok alapjául is teát használni? A Dilmah segítségével utánajártunk!

 

Jónéhány nyelvben a chai szó teát jelent, de ez az ital jóval több egy egyszerű teánál. Alapja az erős fekete tea, ízlés szerint fűszerezve és tejjel gazdagítva. Ázsia több évszázados reggeli titkos itala, amelyet minden család máshogyan fűszerez, generációról generációra örökítve a családi receptet. Napjainkra a tea az egész világot meghódította; megjelent a kávézókban, sőt desszertekben és főételekben is. 

Teázz fenségesen!

Ma már otthonunkban is pillanatok alatt elkészíthetjük saját teaitalunkat kicsit másképp, mint ahogyan azt eddig megszoktuk. Ha nyitottá válunk a tea új világára, nemcsak hihetetlen ízélményekben lesz részünk, hanem egy 100% természetes, ősi gyógyitallal segítjük szervezetünk egészséges működését is.

 Peach Me, a barackos teakoktél receptjét itt találod>>> 

A kiváló minőség fontos

Mindehhez azonban olyan tiszta, friss és minőségi alapanyagokra van szükségünk, mint a ceyloni Dilmah teák. A Dilmah az egyetlen teavállalkozás, amely a saját ültetvényein nevelt tea útját végigkíséri az ültetvénytől a csészéig, így garantálva annak legjobb minőségét. A Dilmah 100% ceylon teát, a tea legjobb termőhelyén szüretelik kézzel és csomagolják frissen, a valódi tea gazdag antioxidáns tartalmának és különleges aromájának a megőrzése érdekében. Teáikat nem keverik a különböző országokból származó egyéb teákkal, így azok hűen tükrözik vissza italainkban is az adott termőterületen termesztett teák jellemző ízvilágát.

Afernoonn Chillin' almás tekoktél receptjéért klikk ide>>> 

Miből készíts koktélt?

A Dilmah teakoktélokhoz a magyar teafogyasztók egyik kedvenc fekete teáját, az Earl Grey-t használjuk alapul, s hagyományos ázsiai fűszerek helyett, a nálunk is honos levendulával, kakukkfűvel és rozmaringgal ízesíthetjük és teszi egészségessé, energetizálóvá ezt a mennyei reggeli italt.

Early start: Earl grey tekoktél receptjét itt találod>>> 

3 gyors tipp: hogyan készíts teakoktélt?

A Dilmah nagykövetét, a Boutiq’Bar tulajdonosát, Nagy Zoltánnt kérdeztük a teában rejlő ezernyi lehetőségről.
Miért válasszuk a Dilmah-ot?
Nagy Zoltán:
Mert egy nagyon jó ár értékű tea, kiváló klasszik teakínálattal és természetesen az etikus üzleti magatartás is sokat számít nálam a választáskor.

Melyik a szakértő kedvenc Dilmah teája?
Nagy Zoltán: 
Mivel az ízlésünk folyamatosan változik ezért én is folyamatosan változtatom a teákat. Jelen pillanatban a YoungHyson Green Tea-t iszogatom minden reggel, illetve az elengedhetetlen Menta Teát.

Mire figyeljünk egy meleg tea alapú koktél, moktél elkészítésénél?
Nagy Zoltán: Szinte mindenre, amire a meleg tea készítésekor is figyelnénk. Mivel a forró tea alapú koktélok, moktélok alapja és egyben a legnagyobb összetevője a tea így fontos egy jó alap tea készítése. Zöld teánál ne forrázzuk le a tea füvet,mert bekeseredik, a fekete teánál ne áztassuk túl sokáig mert nagyon erős lesz.

Így készíts meleg koktélt!

 Itt olvass tovább a teákról >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Magazin