Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aszpiktojás

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 dkg porzselatin
  • 15 dkg gépsonka
  • 15-20 db petrezselyemlevél
  • piros színű paprika (lehet befőtt is)
  • 1 kukoricakonzerv
  • kb. 15 dkg fagyasztott borsó
  • ételízesítő
  • 10 db egész tojáshéj

Elkészítés

    Elkészítés: A 10 db tojást egyenként a szélesebbik végén feltörjük, épp csak akkora nyílást készítve rajta, hogy a hozzávalókat majd bele tudjuk szórni. A belsejüket kiöntjük (ebből finom rántottát készíthetünk, mivel az aszpikos tojásunk úgy is csak később lesz fogyasztható :-) ), vízzel kiöblítjük.

    A fagyasztott borsót hirtelen átforraljuk, kihűtjük.

    Mindegyik tojáshéj belsejébe 1-1 petrezselyemlevelet helyezünk. Mikor majd megdermed és meghámozzuk, ez fog felülre kerülni, nagyon mutatós. Beleállítjuk őket a tojástartóba, nyílással felfelé. Elkezdjük rétegezni a tölteléket: kukoricát, a felkockázott sonkát, csíkokra vágott pirospaprikát, borsót, kb. a tojások 3/4-ig.

    Ha megvagyunk, elkészítjük a zselatint a leírása szerint, 1-2 kanálka ételízesítővel feldobva. Mikor már sűrűsödik, minden tojásba öntünk belőle óvatosan, hogy a tölteléket teljesen ellepje, amíg a tojáshéj engedi.

    Ezután már csak hűtőbe tesszük, és mikor már teljesen megdermedt, a tojásokat - mint a hagyományos főtt tojást - meghámozzuk.

Megjegyzés

Mivel minden hozzávalóból maradt ki, üres tojáshéj híján szilikon muffinformával készítettem el a többit. Ezek a kis harapnivalók is legalább olyan mutatósak voltak az asztalon, mint a tojások.

mcsilla0515
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

anolka
Ez milyen ötlet! Köszönöm!

Hasonló Receptek

Magazin