Elkészítés: A sertésnyelvet sós vízben megfőzzük, lehűtjük és fél cm vastagságú csíkokra vágjuk. A sárgarépát is fél cm-es csíkokra vágjuk, és a zöldborsóval megpároljuk.
A húsleveskockát 2,5 dl vízzel felfőzzük, és a zselatint hozzáadva aszpikot készítünk, melyet lehűtünk.
Az őzgerincformát kibéleljük fóliával, melyből 2 oldalt takarásra is hagyunk.
Az előkészített nyelvet, zöldségeket vegyesen sorban belerakjuk, közben a sorokat ízlés szerint fűszerezzük, majd a lehűtött aszpikkal feltöltjük, és hűtőben dermedni hagyjuk.
Jól lehűtve, szeletekre vágva gogyasztjuk. Mutatós és finom ételt kapunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre