Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aszpikos vegyes saláta gyorsan

Hozzávalók

  • 5 dl sonkafőzőlé
  • 4 db zselatinlap
  • néhány csepp citromlé
  • 4 szelet főtt sonka
  • 4 db főtt tojás
  • 20 dkg cékla (konzerv)
  • 20 dkg zöldborsó (konzerv)

Elkészítés

    1. A zselatinlapokat 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kivesszük, és kinyomkodjuk belőle a a felesleges vizet. A főzőlevet felmelegítjük, majd elkeverjük benne a zselatint. Néhány csepp citrommal ízesítjük.
    2. A felkockázott céklát egy mély tálba rakjuk, majd felöntjük annyi lével, hogy ellepje. Addig dermesztjük, amíg kissé megszilárdul, majd rárakjuk a felkockázott sonkát és tojást, majd a lecsöpögtetett borsót is. Ezután felöntjük a lével.
    3. Hűtőben legalább 3-4 órán át dermesztjük, de jobb ha egy éjszakát pihen.
    4. Hűtött tányéron tálaljuk szeletelve vagy különböző formákra vágva hideg előételként.

Megjegyzés

A tálat béleljük ki folpackkal, így könnyű kiborítani.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin