Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszpikos sonkatorta

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy kisebb kuglófformához:
  • 50 dkg vékonyra szeletelt sonka
  • 1 nagy alma
  • 3 db csemege uborka
  • 45 dkg franciasaláta zöldségkeverék
  • 4 db főtt tojás
  • A zselatinos tartármártáshoz:
  • 1,5 dl majonéz
  • 2 dl tejföl (2,8%-os)
  • 2 dkg zselatin (por)
  • 1 dl víz
  • 1/2 citrom leve
  • őrölt bors
  • cukor

Elkészítés

Elkészítés: A kuglófformát béleljük ki fóliával, majd helyezzük bele a sonkaszeleteket úgy, hogy fedjék egymást. Végül helyezzünk az aljára egy szelet sonkát, majd tegyük félre.

Az almát, az uborkát, a főtt tojásokat és a maradék sonkát vágjuk fel kisebb kockákra. A franciasaláta zöldségkeveréket enyhén sós vízben főzzük pár perc alatt roppanósra, majd szűrjük le, és hűtsük ki egészen. Tegyük bele egy tálba az összes hozzávalót, és óvatosan keverjük össze.

A majonézt keverjük simára a tejföllel, a citromlével, ízlés szerint sóval, őrölt borssal és cukorral. Öntsük a tálban lévő zöldségekre, óvatosan keverjük össze.

A vizet forraljuk fel, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a zselatint, majd addig keverjük, míg teljesen feloldódik. Hűtsük langyosra, öntsük a zöldséges keverékhez, óvatosan forgassuk össze. Öntsük a sonkával kibélelt formába, és tegyük a hűtőbe pár órára, hogy kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a formát, majd óvatosan borítsuk rá egy tálcára, vegyük le a formát és a fóliát a sonkatortáról.

Ezek is érdekelhetnek

Friss