Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszpikos sonkatekercs franciasalátával

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A franciasalátához:
  • 1 kg francia saláta zöldségkeverék
  • 9 dl tejföl (2 x 450 ml)
  • cukor
  • ecet
  • balzsamecet
  • majonéz
  • őrölt bors
  • A sonkatekercshez:
  • 8-10 szelet gépsonka
  • 25 dkg túró
  • 1 dl tejföl
  • 4 evőkanál ecetes tormakrém
  • A díszítéshez:
  • 2 db főtt tojás
  • paradicsom
  • uborka
  • csemege uborka
  • 2 csomag zselatinpor

Elkészítés

Elkészítés: Megfőzzük a zöldségkeveréket sós vízben (tehetünk bele krumplit is), majd lehűtjük, és a tartármártással összekeverjük.

A zseléporokat a leírás szerint elkészítjük, hűlni hagyjuk, majd ha már kihűlt, a franciasalátához keverünk kb. 3 decit.

Egy tálat fóliával kibélelünk, 1 merőkanálnyi zselatint öntünk bele, és a karikázott tojással, paradicsommal, uborkával kirakjuk, hagyjuk megdermedni.

A tormakrémet a tejföllel és a túróval összekeverjük, majd mindegyik sonkát megtöltjük vele, feltekerjük.

A dermedt zselére helyezzük sorban a sonkatekercseket, erre öntjük a franciasalátát, 4-5 órás hűtés után kifordítjuk egy tálcára és szeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss