Elkészítés: A csülköt egy éjjelen át vízben áztatom, másnap kuktában 45 percig főzöm. Kiveszem a főzővízből, kissé hűlni hagyom, majd lebőrözöm és kicsontozom.
A csülökhúst (vagy combhúst) apróra vágom vagy ledarálom, és előkészítem a többi alapanyagot.
1 dl vízben elkeverem a zselatint, 3-4 percig kevergetve főzöm, majd langyosra hűtöm. A kemény habbá vert tejszínhez hozzáadom a feloldott zselatint, majd a darált sonkával alaposan összekeverem.
A tejszínes húst egy magasfalú formába töltöm és másnapig hűtőben dermesztem.
Tálalás előtt a formát meleg vízbe állítom, majd tálalótálra borítom a bombát. Salátalevéllel és tojásgerezdekkel körberakom, olajbogyóval, paprikaszeletekkel, petrezselyemzölddel díszítve tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre