Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aszpikos sonkabomba

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 egész füstölt csülök vagy 60 dkg főtt füstölt comb
  • 1 evőkanál zselatin
  • 3 dl tejszín
  • A díszítéshez:
  • 3 főtt tojás
  • salátalevél
  • olajbogyó
  • piros színű zöldpaprika
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

    Elkészítés: A csülköt egy éjjelen át vízben áztatom, másnap kuktában 45 percig főzöm. Kiveszem a főzővízből, kissé hűlni hagyom, majd lebőrözöm és kicsontozom.

    A csülökhúst (vagy combhúst) apróra vágom vagy ledarálom, és előkészítem a többi alapanyagot.

    1 dl vízben elkeverem a zselatint, 3-4 percig kevergetve főzöm, majd langyosra hűtöm. A kemény habbá vert tejszínhez hozzáadom a feloldott zselatint, majd a darált sonkával alaposan összekeverem.

    A tejszínes húst egy magasfalú formába töltöm és másnapig hűtőben dermesztem.

    Tálalás előtt a formát meleg vízbe állítom, majd tálalótálra borítom a bombát. Salátalevéllel és tojásgerezdekkel körberakom, olaj bogyóval, paprikaszeletekkel, petrezselyemzölddel díszítve tálalom.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin