Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszpikos nyúlpástétom

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát megdinszteljük az olaj és 1 kanál vaj keverékében, majd rádobjuk a megtisztított, felvágott nyúlmájat, és gyakran kevergetve, fedő alatt puhára pároljuk.

A tűzről levesszük, fűszerezzük, botmixerrel pépesre aprítjuk, majd simára keverjük a maradék vajjal és a tejszínnel.

A májkrémet poharakba osztjuk, mellé reszeljük a tojásokat, és felöntjük a folyékony aszpikkal.

Az aszpikhoz a zselatint elkeverjük pár kanál húslevessel, pár percig pihenni hagyjuk, majd belekeverjük a maradék, már forró húslébe, és forralásig a tűzön hagyjuk. Langyosra hűtjük, a pástétomra szűrve öntjük, hogy az esetleges zselatincsomók ne kerüljenek az ételbe.

Az aszpikos nyúlpástétomot jól behűtve fogyasztjuk pici citromlével meglocsolva.

Ezek is érdekelhetnek

Friss