Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aszpikos nyelv

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 disznónyelv (vagy 1 kisebb marhanyelv)
  • 2 babérlevél
  • 1 kiskanál egész bors
  • só ízlés szerint
  • 3 főtt tojás
  • pár szelet ecetes paprika vagy uborka
  • zöldpetrezselyem a díszítéshez
  • 1 dkg zselatin

Elkészítés

    Elkészítés: A nyelveket alaposan megmossuk, és sós, babérleveles, egész borsos vízben vajpuhára főzzük. A főzőlevet átszűrjük, félretesszük, a nyelvet megtakarítjuk a vastag bőrétől, és miután kihűlt, felszeleteljük. (Melegen nehezebben lehet szeletelni, morzsolódik, foszlik.)

    A tojást sós vízben megfőzzük, hideg víz alatt lehűtjük, megpucoljuk, négybe vágjuk. A savanyúságot tetszés szerinti méretre vágjuk, lecsepegtetjük. A petrezselyemzöldet megmossuk és levélkéire csípkedjük.

    Két nem túl mély tálka aljára szépen elrendezzük az előkészített alapanyagokat.

    A zselatint összekeverjük 0,5 dl hideg vízzel, pár percig hagyjuk pihenni, majd összekeverjük a langyosra hűlt, leszűrt húslével (0,5 l), és lassú tűzön épp csak felforraljuk, de már nem főzzük. Ráöntjük a nyelvre, és másnapig hűtőbe tesszük dermedni.

    Ecetes tormával, ecetes hagymával, citromlével lehet fogyasztani.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin