Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszpikos nyelv

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A nyelveket alaposan megmossuk, és sós, babérleveles, egész borsos vízben vajpuhára főzzük. A főzőlevet átszűrjük, félretesszük, a nyelvet megtakarítjuk a vastag bőrétől, és miután kihűlt, felszeleteljük. (Melegen nehezebben lehet szeletelni, morzsolódik, foszlik.)

A tojást sós vízben megfőzzük, hideg víz alatt lehűtjük, megpucoljuk, négybe vágjuk. A savanyúságot tetszés szerinti méretre vágjuk, lecsepegtetjük. A petrezselyemzöldet megmossuk és levélkéire csípkedjük.

Két nem túl mély tálka aljára szépen elrendezzük az előkészített alapanyagokat.

A zselatint összekeverjük 0,5 dl hideg vízzel, pár percig hagyjuk pihenni, majd összekeverjük a langyosra hűlt, leszűrt húslével (0,5 l), és lassú tűzön épp csak felforraljuk, de már nem főzzük. Ráöntjük a nyelvre, és másnapig hűtőbe tesszük dermedni.

Ecetes tormával, ecetes hagymával, citromlével lehet fogyasztani.

Ezek is érdekelhetnek

Friss