Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aszparáguszos penne

default user icon
11 4.2/5

Hozzávalók

 • Hozzávalók:
 • 250 g penne tészta,
 • 250 g bacon,
 • egy köteg aszparágusz (spárga),
 • 1 tojás,
 • olívaolaj,
 • reszelt parmezán

Elkészítés

  Elkészítés: A bacont kis kockára, az aszparáguszt apróra vágjuk, és olívaolajon puhára összesütjük. Hozzákeverjük a kifőtt tésztát, és a tetejére egy felvert tojást locsolunk. Miután az egészet jól összefőztük, reszelt parmezánnal tálaljuk.

 • Kinyomtatom
 • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

ilcsicsi
hogy minek vitázni arról, hogy hívjuk a spárgát, szerintem nem érdemes. A recepten kicsit változtattam, fűszereztem és nem összefőztem, hanem sütőben sütöttem össze, a tojáshoz pedig tejfölt kevertem, a tetején pedig szépen pirult a reszelt sajtocska...szerintem finom.
Niburta
Sajnálom, számomra kissé ízetlen így, pici fűszerezést hiányolok. Az alaprecept tetszik. Off: Kedves \"Aszparágusz\"-kedvelők! Megvédeném schkrisztát. (Bár engem nem akaszt ki aszparágusz szó használata). Ha valaminek van magyar neve, miért nem azt használjuk?! Nem műveletlenség, ha valaki az anyanyelvét jobban kedveli, mint az egyéb nyelvekből átvett szavakat és kifejezéseket. Jómagam is elég sok latin, angol, stb. közszájon forgó kifejezést, szót ismerek; mégis ha csak tehetem a magyar megfelelőjét használom. Az nem \"mentség egyébként, ha \"több ezer idegen nyelvből átvett és magyarított szót\" tudunk felsorolni. Ha van magyar megfelelője, használjuk azt.
naginori
Szerintem az aszparágusz szó sokkal szebb (és régebbi), mint a spárga, és aki tud mondjuk latinul vagy olaszul, az rögtön tudja, hogy miről van szó. Nem tudom mi ebben a vérlázító. Az okoskodóra nem kell figyelni, ez az ő műveletlensége. Több ezer idegen nyelvből átvett és magyarított szót lehetne felsorolni... A receptet pedig ki fogom próbálni ;) ha már így felkeltette maga a szó az érdeklődésemet :D
viharnagy
(a magyar nyelv ellenőrző szerint is tökéletes az aszparágusz szó - office word szerint pl.)
copper
Az a vérlázító.hogy nem tudsz helyesen írni az anyanyelveden! A muszájt nem muszálynak írjuk!!!! A recept finom,köszi!
manuel
Sose legyen nagyobb bajod, mint hogy aszparágusznak írják a spárgát.:))) Egyébként tényleg aszparágusz a neve - fonetikusan írva, ami egyáltalán nem bűnös dolog. Csak a magyarok csinálnak abból problémát, hogy egyrészt betegesen ragaszkodnak a magyar elnevezésekhez, másrészről meg belehalnak, ha valaki le mer írni valamit fonetikusan. Az étel pedig remek, még akkor is, ha nem disznópörkölt.
Helgi
Nagyon finom, mindenkinek ízlett! Köszönöm a receptet! Helgi
adrienn1978
Én hiányoltam róla egy kis fűszert, ezért megborsoztam + mivel tegnap megdőlt a melegrekord az országban, nem mertem a tojást használni, inkább egy kis tejföllel öntöttem nyakon. Így is finom lett...
adrienn1978
Én hiányoltam róla egy kis fűszert, ezért megborsoztam + mivel tegnap megdőlt a melegrekord az országban, nem mertem a tojást használni, inkább egy kis tejföllel öntöttem nyakon. Így is finom lett...
mimi
Szia! Nagyanyám kézzel írott szakácskönyvében is aszparágusz szerepel. És több külföldön ismerősöm is így hívja. Szerintem létezik ez a szó a magyar nyelvben, legfeljebb nem használjuk. Bocs, de buszáj volt ezt ide leírnom.

Hasonló Receptek

Magazin