Keress receptre vagy hozzávalóra

Aszaltszilvával töltött rántott pulykamell áfonyalekvárral

default user icon
1 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személyre:
  • 50 dkg pulykamellfilé
  • kb. 30 szem kimagozott aszaltszilva
  • áfonyalekvár
  • bors
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A pulykamellfilét olyan szeletekre vágom, mintha rántott húst akarnék készíteni belőle. Megsózóm, megborsozom őket, majd minden szeletet külön-külön megtöltök 3-4 szem aszaltszilvával, felgöngyölöm, és fogpiszkálóval vagy hústűvel megtűzöm őket, hogy a szilvák ne essenek ki. Ezután megforgatom őket lisztben, tojásban és zsemlemorzsában, és bő olajban kisütöm. Áfonyalekvárral és sült krumplival (vagy burgonyakrokettel) tálalom.

Megjegyzés

Nekünk ez volt a karácsonyi vacsoránk.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

vadnai 4 évvel ezelőtt
szerintem finom lehet, kipróbálom én is!

Hasonló Receptek