Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszaltszilvával töltött palacsinta rántva

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Palacsintához:
  • 20-25 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 2 dl tej
  • 2 dl szénsavas víz
  • 1 mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • csipet só
  • 1 mokkáskanál cukor
  • olaj a sütéshez
  • Töltelékhez:
  • 30 dkg aszalt szilva
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • őrölt fahéj (ízlés szerint )
  • Panírozáshoz:
  • 3 db tojás
  • 6 ek zsemlemorzsa
  • 6 ek liszt
  • olaj a sütéshez
  • Tálaláshoz:
  • fahéjas-porcukor
  • mandula
  • tejszínhab
  • friss szilva (elhagyható)

Elkészítés

  1. A palacsinta hozzávalóit, a lisztet, a tojást, a tejet, az ásványvizet, a mézeskalács fűszerkeveréket, a sót és a cukrot összekeverjük, majd olajban kisütjük a palacsintákat.
  2. A szeletelt mandulát száraz serpenyőben (zsiradék nélkül) megpirítjuk. Az aszalt szilvát apróra vágjuk, vaníliás cukorral, fahéjjal ízesítjük.
  3. Az aszalt szilvás töltelékkel megkenjük a palacsintát, majd egy ujjnyit behajtunk mindkét oldaláról és szorosan feltekerjük. Egyenként lisztbe, felvert tojásba,  zsemlemorzsába forgatva bundázzuk és eerpenyőben bő olajban, aranybarnára sütjük őket. Papírtörlőn lecsepegtetjük,és tetszés szerint felvágjuk.
  4. 6. Fahéjas-porcukorral, pirított mandulával megszórva,  tejszínhabbal, szilva szeletekkel melegen tálaljuk.

GUNDEL PALACSINTATORTA >>> 

Megjegyzés

Igazi őszi különlegesség. Aki egyszer elkészíti ,nem az lesz az utolsó alkalom :) - Cintia24

Ezek is érdekelhetnek

Friss