Aszaltszilvával töltött hústekercs borsópürével

default user icon

Hozzávalók

  • 2 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó (400 g)
  • 5 dkg vaj
  • 2 csipet őrölt szegfűszeg
  • 2 csipet mustármag
  • 1 kg comb
  • 30 dkg gesztenyepüré (nem kell natúr)
  • 25 dkg bacon
  • 1 marék aszaltszilva
  • 1 dl konyak
  • ½ dl olívaolaj
  • rozmaring
  • 1 narancs leve

Elkészítés

    1. Mindenek előtt konyakba áztatunk egy marék aszaltszilvát, lehetőleg még előző este. A tőkehúst éles késsel csigavonalban végigvágjuk (kívülről befelé haladva), hogy egy egybefüggő húslapot nyerjünk.
    2. Őrölt mustármaggal, szegfűszeggel és sóval meghintjük, majd ezt követően felhordjuk rá a gesztenyemasszát, amit jól rányomkodunk a húsra, majd egyenletesen megszórjuk fél zacskónyi zöldborsóval. A húslap szélére sorakoztatjuk a konyakos szilvaszemeket, majd finom, de határozott mozdulattal feltekerjük azt. A baconszeleteket sorban kifektetjük a hústekercs alá, majd pár rozmaring ágat teszünk a tekercs tetejére és visszagöngyöljük a húst a másik irányba, hogy a szalonnacsíkok egybefüggő köntösként beborítsanak mindent.
    3. Tűzállóedénybe kevés olajat és konyakot öntünk, majd ráfektetjük a töltött húst. Egy-másfél órán át 180 °C-on sütjük, az első 40 percben fólia alatt. Másfél zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsót 3 percig hevítünk vaj kíséretében, miközben megszórjuk sóval és őrölt szegfűszeggel, majd a tejszínnel összemixeljük.

      Fotó és recept: Bonduelle

Megjegyzés

Konyakos szilvamártást is tálalhatunk mellé. 2 dl szilvalekvárt kikeverünk 1 dl konyakkal és egy csipet sóval. Aki akarja, tejszínnel kissé krémesítheti a szósz állagát.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin