Elkészítés: Az aszalt szilvát a lekvárban egy kicsit felfőzöm (kevergetés mellett), majd rúdmixerrel pépesítem. Kicsi cukrot teszek bele, és hagyom kihűlni. A tészta hozzávalóit a kenyérsütő tartályába teszem, a gép gombóccá dagasztja, majd vékonyra nyújtom és megkenem az elkészített szilvával. Feltekerem, szeleteket vágok belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Hideg sütőbe tolom, és kb. 1/2 óra alatt megsütöm (200 fokon rögtön sütni kell!). A tésztát sütés előtt felvert egész tojással vékonyan bekenhetjük, de nem fontos. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre