Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aszaltszilvás, szaftos pulykarolád

default user icon
4 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg pulykamellfilé
  • 1 csomag aszalt szilva (magozott)
  • 2-3 közepes fej hagyma
  • liszt
  • bors
  • pici fahéj
  • esetleg szerecsendió (vagy szerecsendióvirág, mert nem olyan erős az íze)
  • olaj
  • víz

Elkészítés

    Elkészítés: A pulykamelleket felszeleteljük, majd folpackkal letakarva kiverjük, megsózzuk, mindegyik fűszerrel megszórjuk a szeleteket, majd rátesszük az aszalt szilvákat, feltekerjük, és fogpiszkálóval megtűzzük a roládokat. Lisztbe forgatjuk őket, és pici olajon vagy margarinon hirtelen megkapatjuk, majd kivesszük és félretesszük őket. A hagymákat apróra vágjuk, és olajon aranyszínűre pirítjuk, sózzuk, picit borsozzuk. Ne égjenek azért meg! A pirított hagymára rátesszük a göngyölegeinket, esetleg egy-két szem szilvát, ha maradt, és felöntjük vízzel, úgy, hogy épp ellepje a roládokat. Nem baj, ha itt-ott picit kikandikálnak. Lefedjük az egészet, és közepes lángon készre főzzük. Akkor van kész, ha a husi puha, a szaft pedig sűrű a krémesre főtt hagymától. Figyeljük azért, mert a vizet lehet, hogy pótolni kell. Ha a husi puha, de a szaftot nem találjuk elég sűrűnek egy-két kanál liszttel vagy étkezési keményítővel segíthetünk a dolgon, de nekem szinte mindig sikerült besűrűsödnie.

Megjegyzés

Krumplipürével szoktuk enni. Anyukám receptje, otthon nagy sláger volt.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

hanzlij
Imádjuk! 5. éve ez lesz a menü karácsony másnapján!
klausildiko
Elkészitettem és nagyon finom lett. Tettem még hozzá egy kis fözötejszint és a roládokat bacon szallonába tekertem. Nagyon finom lett. Köszönöm a finom receptet.
bmelcsi
Isteni fimom, nálunk mindig ez a karácsonyi étel. Én a hagymás mártást össze szoktam turmixolni, és burgonyafánkkal tálalom.
Poetra
Nem volt itthon fahéj, ezért anélkül készítettük. De így is kiváló lett!!!

Hasonló Receptek

Magazin