Aszaltszilvás-rumos macskaszem

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 4 db tojás (1 db a kenéshez)
  • 1 dkg élesztő (akár szárított)
  • 10 dkg kristálycukor
  • csipet só
  • 1-2 dl tej
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 3 db tojás felvert habja
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg darált dió vagy mák
  • 2 kávéskanál rum (vagy rumaroma)
  • kevés baracklekvár

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta összetevőit összedolgozzuk (az élesztőt alaposan elmorzsolva) úgy, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, majd 3 részre osztjuk. A részeket egyenként nagyon vékony téglalappá nyújtjuk, a két hosszabbik oldalra sorban elhelyezzük az aszalt szilvát, majd kívülről befelé haladva a széleket feltekerjük úgy, hogy középen 4-5 cm-es üres rész maradjon. Ezt követően a tésztát a margarinnal kikent tepsibe helyezzük. Ugyanezt tesszük a másik két tésztarésszel is.

    Ha mindhárom rész a tepsiben van, a középső szabad részt vékonyan megkenjük baracklekvárral. Ezt követően a cukrot a a tojásfehérjével kemény habbá verjük, majd lazán belekeverjük a diót és a rumot. Ezután a rumos-diós habot belekanalazzuk a baracklekváros tésztarészekbe.

    Végül megkenjük a tetejét (az oldalát is!) tojássárgával, és előmelegített sütőben pirosra sütjük (190 fokon kb. 50 perc).

Megjegyzés

Mákosan is finom.

Szabadkainé Ágoston Eszter
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin