Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aszaltszilvás-részeges kacsacombok

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 db kacsacomb
  • 5+1 dl száraz, testes vörösbor
  • 10 dkg magozott aszalt szilva
  • 1 narancs
  • 2-3 chilipaprika
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

    Elkészítés: A párolóléhez 5 dl vörösborban kevergetve felforraljuk az aszalt szilvát, kb. 15 percig főzzük, amíg a szilva teljesen meg nem puhul, majd botmixerrel pépesítjük. Lemérjük, hány dl lett, és kipótoljuk annyi borral, hogy összesen 5 dl legyen.

    Zöldséghámozóval vékonyan leszedünk 2-3 csíkot a narancs héjából, és belekeverjük a szilvás vörösborba. A chilipaprikát kimagozzuk, vékony csíkokra vágjuk, és az őrölt fahéjjal együtt hozzáadjuk a narancsos-szilvás borhoz.

    A kacsacombokat sózzuk-borsozzuk, felforrósított olajon (akkor jó, ha már szinte füstöl) bőrös oldalukkal lefelé 4-5 percen át sütjük, így szépen megpirulnak, és tetemes mennyiségű zsiradék kisül belőlük.
    Átemelve, bőrükkel felfelé egy akkora tepsibe fektetjük a húsdarabokat, melyben egymás mellett elférnek, félretesszük.

    A kacsás serpenyőből kiöntjük a kisült zsírt, hozzáadjuk a vajat, megfonnyasztjuk benne a finomra vágott fokhagymát. Erre ráöntjük a párolólevet, és kevergetve addig forraljuk, amíg az edény aljára tapadt pörkök fel nem oldódnak benne. Ezután az egészet ráöntjük a kacsacombokra, majd a tepsit alufóliával lefedjük.

    130 fokra állított sütőben 3-3,5 óra alatt szaftosra sütjük. Addigra a hús már szinte leomlik a csontról, az étel készen van.

    Tálalás előtt zsírtalanítjuk a mártást, ízlés szerinti körettel kínáljuk a húst a szilvás-boros mártással.

Megjegyzés

Nagy előnye, hogy kb. fél órás előkészületet igényel, a többit a sütő végzi el.

gaby53
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin