Elkészítés: A pulykacomb bőrét felfejtem a csont tetejéig és a húst a csont körül levágom. A csont köré helyezem az aszalt szilvát és a szalonnát, a húst kissé megborsozom, igen enyhén sózom, mert a szalonna sós. Ezek után a húst visszateszem a csont köré, ráhúzom a bőrt, így ismét comb formájú lesz. Kevés olajjal tepsibe teszem, aláöntök kb. 1 dl vörösbort, és lefedve lassú tűzön sütöm kb. 50 percig. Ezután fedél nélkül megpirítom a tetejét, hogy a bőre jó ropogós legyen. Én krumplipürével és almakompóttal szeretem, de savanyúsággal is finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre