Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszaltszilvás pulykacomb

MME MME
3 3/5
75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A pulykacomb bőrét felfejtem a csont tetejéig és a húst a csont körül levágom. A csont köré helyezem az aszalt szilvát és a szalonnát, a húst kissé megborsozom, igen enyhén sózom, mert a szalonna sós. Ezek után a húst visszateszem a csont köré, ráhúzom a bőrt, így ismét comb formájú lesz. Kevés olajjal tepsibe teszem, aláöntök kb. 1 dl vörösbort, és lefedve lassú tűzön sütöm kb. 50 percig. Ezután fedél nélkül megpirítom a tetejét, hogy a bőre jó ropogós legyen. Én krumplipürével és almakompóttal szeretem, de savanyúsággal is finom.

Megjegyzés

Szerintem elég egyszerű elkészíteni, mégis van valami ünnepi jellege. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss