Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszaltszilvás mascarpone tekercs

45 perc
bonyolult
megfizethető
5 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 5 db tojás ( M-es)
  • 5 ek eritrit
  • 6 ek darált mák
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg mascarpone (laktózmentes is lehet)
  • 2,5 dl hulala
  • 4 ek szilvalekvár (házi cukor nélkül eltett)
  • 20 dkg aszalt szilva

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is, és tovább verjük, robotgép segítségével. Ezt követően a tojások sárgáját is hozzáforgatjuk, végül a darált mákot is belekanalazzuk, és homogénné keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, és előmelegített, 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
  2. A szilvalekvárt elkeverjük a mascarponéval. A tejszínt (vagy hulalát ) kemény habbá verjük, majd a feldarabolt aszalt szilvával együtt a szilvás krémhez forgatjuk. A krém 3/4-ét rákenjük a mákos piskóta lapra. Feltekerjük - aki bátortalanabb, használjon konyharuhát a feltekeréshez - de szerintem nincs rá szükség. A maradék krémmel megkenjük meg a tekercset, és ízlés szerint feldíszítjük. Mielőtt tálalnánk érdemes pár órára hűtőbe tenni,.

 

Megjegyzés

A recept saját elgondolás alapján született meg, nem kevés olasz "fűszerezéssel". Glutén-, tej-, hozzáadott cukortól mentesen! - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek