Keress receptre vagy hozzávalóra

Aszalt szilvás kuglóf fonott kalácsból

Hozzávalók

  • 50 dkg kissé szikkadt fonott kalács
  • 6 db tojás
  • 6 dl tej
  • 6 ek kristálycukor
  • 1 csomag főzni való vaníliás pudingpor
  • 20 dkg kimagozott aszalt szilva
  • 1 tábla étcsokoládé vagy tejcsoki

Elkészítés

    1. A kalácsot ujjnyi vastagon felszeleteljük (14-15 db lesz belőle). Tepsibe terítjük, majd sütőben megpirítjuk. A tojásokat felverjük a cukorral, hozzákeverjük a tejet és a pudingport.
    2. Egy 2 literes kuglófformát kivajazunk és belefektetünk egy réteg kalácsot. Egyenletesen rászórjuk az aszalt szilvát és a kockára tört csokoládét, majd ráöntjük a tejes-pudingos keverék felét. Erre rakjuk a megmaradt kalácsot, majd ráöntjük a maradék masszát. Alaposan megnyomkodjuk kézzel, hogy a tojásos massza a tetejét is ellepje.
    3. Előmelegített sütőben, közepes lángon (kb. 160 fok) 50-55 percig sütjük. A sütési idő felénél a tetejét letakarjuk alufóliával. Ha langyosra hűlt, vágódeszkára borítjuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Egy szikkadt kalácsból és egy árválkodó csokimikulásból is lehet finom sütit készíteni.

Bodnár Éva
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin