Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszaltszilvás-diós rétes csokimázzal

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg mag nélküli, puha aszalt szilva
  • 1 csomag réteslap (8 lapos)
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg margarin
  • 8 kávéskanál méz
  • 2 kávéskanál őrölt fahéj
  • A tepsi kikenéséhez:
  • 2 dkg margarin
  • A tészta lekenéséhez:
  • 1 tojás
  • A mázhoz:
  • 2 evőkanál tej
  • 2 dkg kakaópor
  • 8 dkg margarin
  • 8 dkg cukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés

Elkészítés: Az aszalt szilvát földaraboljuk, a legjobb, ha negyedekbe vágjuk.

Egy nedves konyharuhán a réteslapokból 4-4 lapot egymásra fektetünk. Felületüket a darált dióval vastagon behintjük. Erre kerül szétterítve az aszalt szilva, majd az egészet az előzőleg megolvasztott margarinnal és a mézzel meglocsoljuk. A fahéjjal meghintjük, majd feltekerjük egy konyharuha segítségével, mint a rétest vagy a piskótatekercset szokás.

Sütőpapírral bélelt vagy margarinnal kikent tepsibe fektetjük, tetejüket a felvert tojással kenjük meg.

Közepesen forró sütőben 25 percig sütjük, kb. 165 Celsius-fokon.

Közben a mázhoz valókat kevergetve kis lángon felfőzzük, hűlni hagyjuk, majd mielőtt megkötne, a kihűlt rétest egyenletesen megkenjük vele. Csak akkor szeleteljük, amikor a máz már megdermedt rajta.

Egyszerűbb, ha csokoládét olvasztunk fel egy kis étolajjal, és ezzel kenjük be a rétest.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss