Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszaltszilvás csirkebatyu

MME MME
1 3/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kifilézett csirkemellekből 8 vékony szelet húst alakítok ki. Kicsit kiklopfolom, és besózom őket. Ha lehet, már előző este beáztatom az aszalt szilvát a vörösborba, hogy jól magába szívja. (Ha nincs erre mód, akkor 2-3 percre a mikróba teszem a beáztatott szilvát, ez is segít, hogy gyorsabban puhuljon.)

A csirkemellszeletekre 1-1 szelet sonkát, majd egyik felükre 1-1 szelet sajtot és 2-2 szem aszalt szilvát teszek, a másik felüket pedig ráhajtom. A kapott batyukat baconcsíkokkal körbetekerem, majd egyenként alufóliába csomagolom, és tűzálló tálban egymás mellé fektetve előmelegített sütőbe teszem kb. 30 percre. Ekkor óvatosan kicsomagolom őket, és a keletkezett szaftot alájuk öntve még kb. 10 percre visszatolom a sütőbe, hogy a szalonnacsíkok szépen megpiruljanak.

Sült krumplival és rizzsel is finom!

Ezek is érdekelhetnek

Friss