Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aszaltszilvás céklasaláta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg cékla
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 5 dkg dió
  • 2 alma
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl majonéz
  • porcukor
  • 1 citrom
  • 1 kávéskanál mustár

Elkészítés

    Elkészítés: A céklát alaposan megmossuk, és nem túl puhára főzzük. Meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk.

    Ugyanígy összevágjuk a hámozott almát és az aszalt szilvát.

    A majonézhez adjuk a tejföl t, ízesítjük kevés mustárral, porcukorral és citromlével. Alaposan összekeverjük, és beleforgatjuk a szilvát, az almát, a céklát és a durvára tört diót.

    Pár órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Önállóan is kiváló saláta, de fogyaszthatjuk füstölt halak, sült húsok mellé is.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin