Elkészítés: Az almákat megmossuk, megtisztítjuk, kimagozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk. Lábosba tesszük, ráöntjük a bort és annyi vizet, hogy félujjnyira ellepje. Beletesszük a cukrot, a mézet, csipetnyi sót és a gézbe kötött szegfűszeget, fahéjat. Kíméletesen, lassan főzzük.
Amikor az alma megpuhult, kivesszük a gézt, és a fűszerekkel együtt kidobjuk.
Az almát a levével együtt összeturmixoljuk. Beleöntjük a tejszínt, beleszórjuk a citrom reszelt héját, és kíméletesen összeforraljuk.
A tűzről levéve beleszórjuk az összevágott aszalt szilvát. 2-3 percen át pihentetjük, és amikor megpuhult a szilva, tálaljuk. A tetejére tehetünk tejszínhabot.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre