Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aszaltszilvás-boros almaleves tejszínnel

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 db alma
  • 2 dl fehérbor
  • 8 szem szegfűszeg
  • 1 rúd fahéj
  • 2 evőkanál méz
  • 4 dkg cukor
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg magozott aszalt szilva
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés

    Elkészítés: Az almákat megmossuk, megtisztítjuk, kimagozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk. Lábosba tesszük, ráöntjük a bort és annyi vizet, hogy félujjnyira ellepje. Beletesszük a cukrot, a mézet, csipetnyi sót és a gézbe kötött szegfűszeget, fahéjat. Kíméletesen, lassan főzzük.

    Amikor az alma megpuhult, kivesszük a gézt, és a fűszerekkel együtt kidobjuk.

    Az almát a levével együtt összeturmixoljuk. Beleöntjük a tejszínt, beleszórjuk a citrom reszelt héját, és kíméletesen összeforraljuk.

    A tűzről levéve beleszórjuk az összevágott aszalt szilvát. 2-3 percen át pihentetjük, és amikor megpuhult a szilva, tálaljuk. A tetejére tehetünk tejszínhabot.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin