Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aszaltszilvaleves füstölt hússal

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg aszalt szilva
  • 50 dkg füstölt hús
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • bors
  • pirított kenyérkocka
  • 1 dl tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: A füstölt húst előző nap beáztatjuk hideg vízbe.

    Másnap az aszalt szilvát megmossuk, 1 liter vízben feltesszük főni, és hozzáadjuk a felkockázott füstölt húst is.

    Ha a hús és a szilva is megfőtt, világos rántást készítünk, meghintjük a fűszerpaprikával, ízesítjük kevés borssal, sóval (a sóval óvatosan bánjunk, mert a füstölt hús is sózott volt), felengedjük hideg vízzel, és a készre főzött leveshez adjuk.

    A rántással még 5 percig főzzük, és ha nem elég ízes, teszünk hozzá pár szem kockacukrot is.

    Pirított kenyérkockával tálaljuk, és egy kevés tejfölt is teszünk a tetejére.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin