Elkészítés: A füstölt húst előző nap beáztatjuk hideg vízbe.
Másnap az aszalt szilvát megmossuk, 1 liter vízben feltesszük főni, és hozzáadjuk a felkockázott füstölt húst is.
Ha a hús és a szilva is megfőtt, világos rántást készítünk, meghintjük a fűszerpaprikával, ízesítjük kevés borssal, sóval (a sóval óvatosan bánjunk, mert a füstölt hús is sózott volt), felengedjük hideg vízzel, és a készre főzött leveshez adjuk.
A rántással még 5 percig főzzük, és ha nem elég ízes, teszünk hozzá pár szem kockacukrot is.
Pirított kenyérkockával tálaljuk, és egy kevés tejfölt is teszünk a tetejére.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre