Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszaltszilvaleves füstölt hússal

MME MME
5/5
75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A füstölt húst előző nap beáztatjuk hideg vízbe.

Másnap az aszalt szilvát megmossuk, 1 liter vízben feltesszük főni, és hozzáadjuk a felkockázott füstölt húst is.

Ha a hús és a szilva is megfőtt, világos rántást készítünk, meghintjük a fűszerpaprikával, ízesítjük kevés borssal, sóval (a sóval óvatosan bánjunk, mert a füstölt hús is sózott volt), felengedjük hideg vízzel, és a készre főzött leveshez adjuk.

A rántással még 5 percig főzzük, és ha nem elég ízes, teszünk hozzá pár szem kockacukrot is.

Pirított kenyérkockával tálaljuk, és egy kevés tejfölt is teszünk a tetejére.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss