Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aszaltszilva-leves

Hozzávalók

  • 25 dkg magozott aszalt szilva
  • 1 db fahéjrúd
  • 2 db szegfűszeg
  • 5 dkg kristálycukor
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés

    1. Lábasba tesszük az aszalt szilvát, hozzáadunk 1 csipet sót, 6 dl vizet, beledobjuk a fahéjrudat a szegfűszegekkel együtt, és felforraljuk. 
    2. Ezután kiszedünk a levesből 8 db szilvát, és durvára vágjuk azokat. További 10 percig forraljuk a levest, majd a fahéjrúd és a szegfűszegek eltávolítása után hozzáadjuk a cukrot, valamint a tejszínt.
    3. Ismét felforraljuk, végül lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel pürésítjük. Hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe tesszük.
    4. A durvára vágott aszalt szilvával megszórva tálaljuk. Ízlés szerint meglocsolhatjuk egy kevés tejföllel.
Ha szereted a pikáns ízeket, ízesítsd a levest 0,5 dl vörösborral.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek