Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszaltszilva-leves

25 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. Lábasba tesszük az aszalt szilvát, hozzáadunk 1 csipet sót, 6 dl vizet, beledobjuk a fahéjrudat a szegfűszegekkel együtt, és felforraljuk. 
  2. Ezután kiszedünk a levesből 8 db szilvát, és durvára vágjuk azokat. További 10 percig forraljuk a levest, majd a fahéjrúd és a szegfűszegek eltávolítása után hozzáadjuk a cukrot, valamint a tejszínt.
  3. Ismét felforraljuk, végül lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel pürésítjük. Hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe tesszük.
  4. A durvára vágott aszalt szilvával megszórva tálaljuk. Ízlés szerint meglocsolhatjuk egy kevés tejföllel.
Ha szereted a pikáns ízeket, ízesítsd a levest 0,5 dl vörösborral.

Ezek is érdekelhetnek

Friss