Aszaltszilva-leves pörkölt dióval

default user icon
2 3.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 20 dkg magozott aszalt szilva
  • 8 szem szegfűszeg
  • 1 kis darab fahéj
  • 4 dkg tisztított dió
  • 6 dkg cukor
  • 1 dl vörösbor
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

    Előkészítés: Az aszalt szilvát kis darabokra vágjuk. A szegfűszeget, a fahéjat teatojásba tesszük. A diót serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk, majd azonnal kiborítjuk, és összevagdaljuk.

    Elkészítés: Felteszünk forrni 1 l vizet, beletesszük a cukrot, egy csipet sót, és belelógatjuk a teatojást. A borral együtt a szilvákat is a forró fűszeres vízbe tesszük, és kíméletesen főzzük 10 percen át. A keményítőt elkeverjük pici vízzel, és besűrítjük vele a levest. Forraljuk még 5-6 percig, majd kivesszük a teatojást, belekeverjük a tejszínt, és tálaljuk. A tetejét megszórjuk a dióval.

    Munka: kb. 15 perc
    Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
    1 adag: 290 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Sutimester 1 évvel ezelőtt
Sziasztok! Ma megfőztem ezt a levest, sikerült, és finom is! Próbáljátok ki bátran! -Teatojás híján csak úgy beledobáltam a fűszereket a vízbe. Ezt a megoldást nem javaslom senkinek, mert így az aránylag sűrű levesben kell keresgélni a szegfűszegeket evés közben. Helyette egy alternatív teatojást érdemes alkalmazni, ha épp nincs otthon igazi, pl egy teaszűrő megteszi. -A dió szinte csak fűszerként kell bele (a kevesebb néha több). -A keményítőt vaníliás pudingporral helyettesítettem, nem bántam meg. :) Üdv: Sütimester
tumpike 4 évvel ezelőtt
Sziasztok! Megfőztem és nagyon finom lett, csak ajánlani tudom! Csak egy kicsit kevés lett a leve, mert az én házi aszalt szilvám szárazabb volt a boltinál, legközelebb kicsit több vizet kell beletennem. Tümpike

Hasonló Receptek

Magazin