Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aszaltszilva-leves pörkölt dióval II.

default user icon
1 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg magozott aszalt szilva
  • 8 szem szegfűszeg
  • 1 kis darab fahéj
  • 4 dkg tisztított dió
  • 6 dkg cukor
  • 1 dl vörösbor
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

    Elkészítés: Az aszalt szilvát kis darabokra vágjuk. A szegfűszeget, a fahéjat teatojásba tesszük. A diót serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk, majd azonnal kiborítjuk és összevagdaljuk. Felteszünk forrni 1 l vizet, beletesszük a cukrot, a csipet sót, és belelógatjuk a teatojást. A borral együtt a szilvákat is a forró fűszeres vízbe tesszük, és kíméletesen főzzük 10 percen át. A keményítőt elkeverjük pici vízzel, és besűrítjük vele a levest. Forraljuk még 5-6 percig, majd kivesszük a teatojást, belekeverjük a tejszínt, a tetejét megszórjuk a dióval.

Megjegyzés

Gyorsan elkészíthető, igazán finom, különleges étel...

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Littlecook
Ó,nagyon jó.Imádom az ilyen különleges ízhatásokat.Gratulálok.

Hasonló Receptek

Magazin