Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszaltszilva-leves pörkölt dióval II.

MME MME
1 4/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az aszalt szilvát kis darabokra vágjuk. A szegfűszeget, a fahéjat teatojásba tesszük. A diót serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk, majd azonnal kiborítjuk és összevagdaljuk. Felteszünk forrni 1 l vizet, beletesszük a cukrot, a csipet sót, és belelógatjuk a teatojást. A borral együtt a szilvákat is a forró fűszeres vízbe tesszük, és kíméletesen főzzük 10 percen át. A keményítőt elkeverjük pici vízzel, és besűrítjük vele a levest. Forraljuk még 5-6 percig, majd kivesszük a teatojást, belekeverjük a tejszínt, a tetejét megszórjuk a dióval.

Megjegyzés

Gyorsan elkészíthető, igazán finom, különleges étel... - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss