Elkészítés: Az aszalt szilvát beáztatjuk este 1 deci, vízzel hígított szilvóriumba, a másik deci felével gargalizálunk egy kellemeset, majd lenyeljük, igen jó altató hatása van. A maradékot eltesszük reggelre, ébresztőnek.
Az aszalt szilvát feldaraboljuk, felmelegített vajon párolni kezdjük, ízesítjük reszelt narancs- és citromhéjjal, fűszerezzük őrölt szegfűszeggel és egy kevés fahéjjal. A megfűszerezett szilvát felöntjük vízzel, és felforraljuk, a lobogó levesbe cukrot és egy kevés sót szórunk.
A sűrítéshez lisztből és a levesből kimert léből habarást készítünk, amit a levesbe tesszük. Kiforraljuk, és merülő turmixszal összeturmixszoljuk. Folyamatos keverés közben hozzáöntjük a tejszínt, ezzel még sűrűsödik, és szép színt kap. Pikánssá tesszük kevés frissen facsart citrom- és narancslével, valamint a vörösborral.
A zsemléket közben felkockázzuk, megszórjuk őrölt fahéjjal, tepsibe tesszük, és a sütőben kissé átpirítjuk.
Tálaláskor a leves tetejére szórjuk a fahéjas zsemlekockákat, mentalevéllel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre