Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszaltszilva-krémleves fahéjas zsemlekockákkal

4 4.2/5
45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Az aszalt szilvát beáztatjuk este 1 deci, vízzel hígított szilvóriumba, a másik deci felével gargalizálunk egy kellemeset, majd lenyeljük, igen jó altató hatása van. A maradékot eltesszük reggelre, ébresztőnek.

Az aszalt szilvát feldaraboljuk, felmelegített vajon párolni kezdjük, ízesítjük reszelt narancs- és citromhéjjal, fűszerezzük őrölt szegfűszeggel és egy kevés fahéjjal. A megfűszerezett szilvát felöntjük vízzel, és felforraljuk, a lobogó levesbe cukrot és egy kevés sót szórunk.

A sűrítéshez lisztből és a levesből kimert léből habarást készítünk, amit a levesbe tesszük. Kiforraljuk, és merülő turmixszal összeturmixszoljuk. Folyamatos keverés közben hozzáöntjük a tejszínt, ezzel még sűrűsödik, és szép színt kap. Pikánssá tesszük kevés frissen facsart citrom- és narancslével, valamint a vörösborral.

A zsemléket közben felkockázzuk, megszórjuk őrölt fahéjjal, tepsibe tesszük, és a sütőben kissé átpirítjuk.

Tálaláskor a leves tetejére szórjuk a fahéjas zsemlekockákat, mentalevéllel díszítjük.

Megjegyzés

Frissen, melegen fogyasztva télen kellemesen felmelegít, én azonban kihűlve, hűtőből kivéve hidegen is szívesen elkortyolgatom, akkor már zsemlekocka nélkül. - Nordkapp

Ezek is érdekelhetnek

Friss