Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aszalt szilvával tűzdelt borjúcomb vadgombás kelkáposztalevéllel

Hozzávalók

  • 80 dkg borjúcomb
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 1 db sárgarépa
  • 1 szál szárzeller
  • 2 fej hagyma
  • 6 ek olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 5 dkg vaj
  • 80 dkg kelkáposzta
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 20 dkg vegyes erdei gomba
  • 8 dkg bacon
  • 1 ág kakukkfű
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl tejszín
  • bors

Elkészítés

    1. A combot lehártyázzuk, éles késsel kis lyukakat vágunk bele, és belenyomkodjuk a szilvát.
    2. A répát, a zellert és az egyik hagymát feldaraboljuk, majd tepsibe tesszük. Ráhelyezzük a húst, 3 ek olajat és 1 dl vizet öntünk alá, majd 120 fokon kb. 2,5 órán át sütjük. Közben locsolgatjuk a szafttal, és a sütési idő vége előtt 15 perccel hozzáadjuk a bort is. Ha elkészült, kivesszük a húst, és átszűrjük a pecsenyelevet. Tálalás előtt felmelegítjük, és hozzákeverünk 4 dkg hideg vajat.
    3. A kelkáposzta leveleit széles csíkokra vágjuk, és sós, szódabikarbónás vízben 1-2 percig főzzük, majd azonnal jeges vízbe tesszük, és leszűrjük. 
    4. A megmaradt felaprított hagymát megpároljuk 3 ek olajon, és megpirítjuk a felaprított gombával együtt. Sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük. A bacont 1 dkg vajon megsütjük a felaprított fokhagymával, majd összeforgatjuk a gombával, a káposztával és a tejszínnel. A szafttal meglocsolt hús mellé kínáljuk.
A húst sütés után 10 percig pihentessük, és csak azután szeleteljük fel, hogy benne maradjanak az értékes nedvek!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin