Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszalt szilvával töltött sertésszűz II.

120 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A húst áldozati vágódeszkámra helyezem, kívül - és amennyire tudom a felszúrt részén belül is - sózom, borsozom, pihentetem. A borba beáztatom az aszalt szilvákat, hagyom így állni olyan órányit.

A szűzpecsenye nyílásába töltöm a kimagozott, borban áztatott aszalt szilvákat, jó szorosan beletömködve. Egy serpenyőben felolvasztom a vajat, hozzáadom az olívaolajat, felhevítem, majd ebben a keverékben hirtelen minden oldalán kérgesre sütöm a húst, majd kiemelem, lecsepegtetem.

Elősütött pecsenyémet körbetekerem baconszeletekkel, szobahőmérsékleten, alufólia alatt állni hagyom 2 órá. Az idő elteltével vajjal kikent tepsibe helyezem, öntök alá kevés vizet, és 200 fokra előmelegített sütőbe tolom, először alufóliával lefedve 20 percig, majd a fóliát levéve még 5 percig sütöm.

A tepsiből kivéve néhány percig pihentetem, majd ujjnyi szeletekre vágva tálalom. Köretként vajas burgonyát, majonézes kukoricát adok hozzá.

Megjegyzés

Amikor legutóbb Fecó barátom hentes boltjában egész karajt vettem, levágattam és felszúrattam vele a szűzérmét, ami olyan fél kilós lehetett. Akkor lefagyasztottam, előrelátóan, most felhasználtam.

- Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek