Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aszalt szilvával töltött sertésszűz II.

default user icon
5 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db sertésszűz egyben
  • 15-20 db aszalt szilva (amennyi elfér majd a szűzpecsenyében)
  • 25 dkg vékonyra szeletelt bacon
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • őrölt bors

Elkészítés

    Elkészítés: A húst áldozati vágódeszkámra helyezem, kívül - és amennyire tudom a felszúrt részén belül is - sózom, borsozom, pihentetem. A borba beáztatom az aszalt szilvákat, hagyom így állni olyan órányit.

    A szűzpecsenye nyílásába töltöm a kimagozott, borban áztatott aszalt szilvákat, jó szorosan beletömködve. Egy serpenyőben felolvasztom a vajat, hozzáadom az olívaolajat, felhevítem, majd ebben a keverékben hirtelen minden oldalán kérgesre sütöm a húst, majd kiemelem, lecsepegtetem.

    Elősütött pecsenyémet körbetekerem baconszeletekkel, szobahőmérsékleten, alufólia alatt állni hagyom 2 órá. Az idő elteltével vajjal kikent tepsibe helyezem, öntök alá kevés vizet, és 200 fokra előmelegített sütőbe tolom, először alufóliával lefedve 20 percig, majd a fóliát levéve még 5 percig sütöm.

    A tepsiből kivéve néhány percig pihentetem, majd ujjnyi szeletekre vágva tálalom. Köretként vajas burgonyát, majonézes kukoricát adok hozzá.

Megjegyzés

Amikor legutóbb Fecó barátom hentes boltjában egész karajt vettem, levágattam és felszúrattam vele a szűzérmét, ami olyan fél kilós lehetett. Akkor lefagyasztottam, előrelátóan, most felhasználtam.

Nanasnani
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Nanasnani
Hali! Hát a Szépasszony völgybe én is szívesen leugranék, csak kicsit messze esik tőlünk! Köszi a kommentet és kellemes Húsvétot, üdv Nani.
jabaki2
Ma elkészítem én is:) Tesztellek:) Csak egy baj van, kutyánk már nincs,és borozó sincs a közelben:D Most akkor mit tegyek? :) Menjünk le a Völgybe?:)
specialk
Köszi a receptet, nagyon jó! Csak egy picit tértem el a recepttedől. Mivel az aszalt szilvám elég nedves volt, így nem áztattam be borba, de így is jó lett, illetve kevesebb szalonnát használtam (két szűzpecsenyéhez, ca 1 kg, 10dkg nagyon vékonyra szelve). Köretnek gnoccit pirítottam meg vajon és csináltam hozzá még vörösboros szilvamártást. Isteni lett. 4 felnőtt pillanatok alatt befalta :D
Nanasnani
Hali Gaby! Jó a kérdés! Ennek két oka is van, mármint a két órányi pihentetésnek. Az első, hogy ez idő alatt kimegyek sétálni Zsebibaba névre hallgató kutymorgómmal. Neki kedvenc sétahelye a közeli park, de hazafelé jövet mindíg behúz a közeli borozóba, ahol jófajta mátraaljai bort mérnek. Én nem mennék be, de ő egy bika erős bichon havanese fajta - így mindig erősebbnek bizonyúl nálam, és ez már így megy lassan kilenc éve :))) A második és a viccet félretéve, igazi ok, hogy tapasztalatom szerint (elsőre azonnal, pihentetés nélkűl sütöttem) kell ez az idő, hogy a hús magába szívja az aszalt gyümölcs ízét, levét. Szerintem ez olyan utópácolás. Hidd el, sokkal jobb íze, zamata lesz így a húsnak és porhanyósabb, omlósabb az állaga. Üdv mindenkinek, Nani.
gaby53
Húúú ez egy isteni recept, csak azt nem értem miért kell betekerve köztes állapotban 2 órát pihennie?

Hasonló Receptek

Magazin