Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszalt szilvával töltött karaj

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A karajt vastag szeletekre vágom, majd minden szeletbe zsebet vágok. Megsózom, borsozom.

A zsebekbe teszem az aszalt szilvát, tetejét megszórom az őrölt köménnyel. Vékony szeletekre vágom a kolozsvári szalonnát, és ezzel beborítom a hús tetejét.

Tűzálló tálba helyezem, egy kis olajat, egy kis vizet öntök alá, befedem fóliával, és így sütöm közepesen forró sütőben, amíg megpuhul. Ezután leveszem a fóliát, és tovább sütöm, amíg szép piros, ropogós nem lesz a tetején a szalonna.

Köretként rizst és majonézes borsót adok hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss