Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aszalt szilvával töltött karaj

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1-1,5 kg karaj
  • 20 dkg aszalt szilva
  • őrölt fehérbors
  • őrölt kömény
  • kolozsvári szalonna

Elkészítés

    Elkészítés: A karajt vastag szeletekre vágom, majd minden szeletbe zsebet vágok. Megsózom, borsozom.

    A zsebekbe teszem az aszalt szilvát, tetejét megszórom az őrölt köménnyel. Vékony szeletekre vágom a kolozsvári szalonnát, és ezzel beborítom a hús tetejét.

    Tűzálló tálba helyezem, egy kis olajat, egy kis vizet öntök alá, befedem fóliával, és így sütöm közepesen forró sütőben, amíg megpuhul. Ezután leveszem a fóliát, és tovább sütöm, amíg szép piros, ropogós nem lesz a tetején a szalonna.

    Köretként rizst és majonézes borsót adok hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin