Elkészítés: A karajt vastag szeletekre vágom, majd minden szeletbe zsebet vágok. Megsózom, borsozom.
A zsebekbe teszem az aszalt szilvát, tetejét megszórom az őrölt köménnyel. Vékony szeletekre vágom a kolozsvári szalonnát, és ezzel beborítom a hús tetejét.
Tűzálló tálba helyezem, egy kis olajat, egy kis vizet öntök alá, befedem fóliával, és így sütöm közepesen forró sütőben, amíg megpuhul. Ezután leveszem a fóliát, és tovább sütöm, amíg szép piros, ropogós nem lesz a tetején a szalonna.
Köretként rizst és majonézes borsót adok hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre