Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aszalt szilvával töltött hús

default user icon
1 4.3/5

Hozzávalók

  • 70-80 dkg kicsontozott sertéskaraj egy darabban, 10 dkg mag nélküli aszalt szilva,
  • 1 tojás,
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa,
  • 1-1 teáskanál ételízesítő és olaj,
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió-virág,
  • só,
  • a körethez: fél üveg leszűrt őszibarackbefőtt,
  • 4 adag párolt rizs.

Elkészítés

    Előkészítése: a húst megmosom, leszárítom, majd éles, hegyes késsel a közepén átfúrom. Hosszában akkora lyukat vágok bele, hogy tölthető legyen. A tojást összekeverem a zsemlemorzsával és a fűszerekkel. A szilvát apróra vágom, majd hozzáadom a tojásos keveréket. Egy akkora alufólialapot megolajozok, amekkorába a hús majd belefér.

    Elkészítése: a húsba fakanál segítségével betöltöm a szilvás keveréket, majd sóval minden oldalát bedörzsölöm, és az olajozott alufóliára fektetem. Úgy csomagolom be, hogy a képződő gőz szét ne feszíthesse. Előmelegített, forró sütőbe teszem, és 25 percig nagy lángon sütöm, ezután a lángot mérsékelem. További 30 perc múlva az alufóliából kibontom, és minden oldalát pirosra pirítom, közben a saját levével locsolgatom. Még melegen felszeletelem, és leszűrt őszibarackbefőttel meg párolt rizzsel kínálom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

varikriszti
A töltelékebe tettem aprított diót és az egészet bacon szalonnába tekertem.Így még finomabb.

Hasonló Receptek

Magazin