Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszalt szilvával töltött csirkemell II.

MME MME
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 szép nagy csirkemell
  • 20 dkg mag nélküli aszalt szilva
  • őrölt bors
  • A bundázáshoz:
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg darált dió
  • 2 tojás
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellről eltávolítjuk a bőrt és kifilézzük. A 4 melldarabot késsel felszúrjuk hosszában, és a nyílást megtöltjük aszalt szilvával, a végét pedig összetűzzük fogpiszkálóval vagy hústűvel.

A hússzeleteket sózzuk és borsozzuk. Ezután megforgatjuk lisztben, majd tojásban, végül dióval kevert zsemlemorzsában. Egy kicsit rá is nyomkodhatjuk.

Forró olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük. Kiemelve az olajból célszerű lecsepegtetni
és azonnal tálalni.

Szerecsendióval megbolondított burgonyapürét javaslok hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss