Aszalt szilvával töltött csirkemell II.

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 szép nagy csirkemell
  • 20 dkg mag nélküli aszalt szilva
  • őrölt bors
  • A bundázáshoz:
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg darált dió
  • 2 tojás
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkemellről eltávolítjuk a bőrt és kifilézzük. A 4 melldarabot késsel felszúrjuk hosszában, és a nyílást megtöltjük aszalt szilvával, a végét pedig összetűzzük fogpiszkálóval vagy hústűvel.

    A hússzeleteket sózzuk és borsozzuk. Ezután megforgatjuk lisztben, majd tojásban, végül dióval kevert zsemlemorzsában. Egy kicsit rá is nyomkodhatjuk.

    Forró olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük. Kiemelve az olajból célszerű lecsepegtetni
    és azonnal tálalni.

    Szerecsendióval megbolondított burgonyapürét javaslok hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek