Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aszalt szilvával és almával rakott csirkemell

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • kb. 70 dkg csirkemell
  • 4 evőkanál olaj
  • bors
  • fahéj
  • 2-3 db alma
  • kb. 2 dl főzőtejszín
  • 1 dl vörösbor
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 25 dkg füstölt sajt
  • 25 dkg bacon

Elkészítés

    Elkészítés: Az aszalt szilvát a vörösborba áztatjuk.

    A megtisztított, megmosott húst kisebb szeletekre vágjuk. Olajon mindkét oldalukat néhány perc alatt elősütjük. Közben ízesítjük sóval, borssal és kevés fahéjjal. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    Az almát héjastól szépen cikkekre, a sajtot kb. fél centi vastag szeletekre vágjuk.

    Az elősütött csirkemellet egy nagyobb jénai tálba átszedjük. A visszamaradt fűszeres olajra öntjük a tejszínt, és kb. 1 perc alatt átmelegítjük. A húsra tesszük az almaszeleteket, majd a lecsepegtetett aszalt szilvát elrendezzük a tetején. A fűszeres tejszínnel meglocsoljuk. Ezután sajtszeletekkel beborítjuk, a tetejére baconszeleteket teszünk.

    Az előmelegített sütőben (légkeveréses) kb. 30 percig sütjük, majd még 15 percig alsó-felső sütésen.

Megjegyzés

Sokféle köret finom lehet hozzá. Én az ünnepi jellegét a fenséges - a neve is ezt sugallja - hercegnőburgonyával adtam meg.

szilviamalmos
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin