Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszalt szilvával és almával rakott csirkemell

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az aszalt szilvát a vörösborba áztatjuk.

A megtisztított, megmosott húst kisebb szeletekre vágjuk. Olajon mindkét oldalukat néhány perc alatt elősütjük. Közben ízesítjük sóval, borssal és kevés fahéjjal. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Az almát héjastól szépen cikkekre, a sajtot kb. fél centi vastag szeletekre vágjuk.

Az elősütött csirkemellet egy nagyobb jénai tálba átszedjük. A visszamaradt fűszeres olajra öntjük a tejszínt, és kb. 1 perc alatt átmelegítjük. A húsra tesszük az almaszeleteket, majd a lecsepegtetett aszalt szilvát elrendezzük a tetején. A fűszeres tejszínnel meglocsoljuk. Ezután sajtszeletekkel beborítjuk, a tetejére baconszeleteket teszünk.

Az előmelegített sütőben (légkeveréses) kb. 30 percig sütjük, majd még 15 percig alsó-felső sütésen.

Megjegyzés

Sokféle köret finom lehet hozzá. Én az ünnepi jellegét a fenséges - a neve is ezt sugallja - hercegnőburgonyával adtam meg. - szilviamalmos

Ezek is érdekelhetnek

Friss