Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Aszalt szilvás torta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Aszalt szilvás torta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 20
  • Elküldve: 3

Hozzávalók:

  • 12 szelethez:
  • 20 dkg aszalt szilva (mag nélkül)
  • 2,5 dl vörösbor
  • 6 dkg barna kenyér
  • 25 dkg mogyoró
  • 2 tábla étcsokoládé
  • 1 tábla tejcsokoládé
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál gyömbérpor
  • 1 késhegynyi szegfűszeg
  • 5 tojás
  • 22,5 dkg + 1 evőkanál cukor
  • 10 dkg szilvalekvár
  • A mázhoz:
  • 30 dkg cukor
  • 1 teáskanál citrom
  • 1 tojásfehérje

Elkészítés:

Az aszalt szilvát forró vízzel megmossuk. A vörösbort felforraljuk, és ráöntjük a szilvára. Állni hagyjuk. Kibélelünk sütőpapírral egy 26 cm átmérőjű tortaformát.
A kenyeret szétmorzsoljuk. Az aszalt szilváról leöntünk annyi bort, amennyiben alaposan be tudjuk áztatni a kenyérmorzsát. A mogyorót zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben. A csokoládéval együtt lereszeljük vagy ledaráljuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük. Egymás után beledolgozzuk a kenyérmorzsát, a mogyorót, a csokoládét, végül a fahéjat, a gyömbért és a szegfűszeget. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és a masszába forgatjuk. Az egészet a tortaformába simítjuk. A sütőben kb. 60 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen kettévágjuk. Lecsepegtetjük az aszalt szilvát. A vörösborból kimérünk 1,5 decit (ha nincs ennyi a szilván, kiegészítjük), kissé megmelegítjük, és feloldunk benne 1 evőkanál cukrot. A folyadék felével megcsepegtetjük a torta alját, megkenjük a lekvárral, szétosztjuk rajta az asztaltszilvát, és ráborítjuk a torta tetejét. Megcsepegtetjük a maradék borral. Hidegre tesszük. A mázhoz összekeverjük a cukrot a citromlével, 1/8 l vízzel, és sűrű masszává főzzük (nehezen tudjon lefolyni a kanálról). A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a forró szirupba forgatjuk. Addig keverjük, amíg a massza fényes lesz. Ráfolyatjuk a tortára, és a szélét fahéjjal díszítjük.

Megjegyzés:

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 2184 kJ/522 kcal

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Őszi tésztás kedvencek
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Étcsokoládés ricciarelli (pöffeteg süti) Étcsokoládés ricciarelli (pöffeteg süti)
Chowder édesburgonyával és füstölt hallal Chowder édesburgonyával és füstölt hallal
Sörös savanyúkáposzta-leves pirított kolbásszal Sörös savanyúkáposzta-leves pirított kolbásszal
Almás-zabpelyhes muffin Almás-zabpelyhes muffin
Sütőben aszalt paradicsom Sütőben aszalt paradicsom
Koktélparadicsom-befőtt Koktélparadicsom-befőtt
Ananászos-kókuszos muffin II. Ananászos-kókuszos muffin II.
Padlizsános egytálétel Padlizsános egytálétel
Sültkolbász-leves Sültkolbász-leves
Házi almás krémes Házi almás krémes
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122770_szekelykaposzta-110.jpg Székelykáposzta, a legendás

A székelykáposzta hallatán könnyedén azt hihetnénk, hogy valamilyen erdélyi étellel van dolgunk, de a sokféle pest-budai…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122831_szolo-110.jpg Szőlő, a legfontosabb gyümölcs

Ha a szőlő beszélni tudna – és elmesélhetné történetét -, valószínűleg az emberiség egész históriája kirajzolódna az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122798_anizs-110.jpg Ánizs, az illatos gyógyító

A medvecukor, a pastis, az abszint és a köhögés elleni gyógykeverékek kedvelt alapanyaga és fűszere az ánizs, amelynek története…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122750_gombas-palacsinta-110.jpg Gombás töltött palacsinta

A palacsinta megunhatatlan, egyszerű, számtalan módon variálható klasszikus. Most, hogy már benne járunk az őszben, ideje egy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122757_fehercsoki-110.jpg A mostoha fehércsoki

Gombóc Artúr ugyan mindenféle csokoládét szeret, és a csokoládé rajongói azonosulnak is álláspontjával, a fehér csokoládénak…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122777_szedres-suti-110.jpg Szedett-vedett szedres pite

Megesett már veletek, hogy szerdára esett a vasárnap? Velünk most igen. Továbbá az is, hogy kaptam két óra szabadidőt, amit…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122766_koles-110.jpg Köles: lisztérzékenyeknek és gabonaimádóknak

Földünk népességének jó része alap táplálékként fogyasztja az évezredek óta termesztett, egészséges kölest. Legalább hetente…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122739_sztrapacska-110.jpg Sztrapacska és pogácsa

Ugyan a főzőcskézés csak a hét második felében indult be, végül mégis igen sok minden készült a konyhában, mert szerdától kezdve…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept