Részletes receptkereső »

Nyár van, nyár!

Hasznos

Válogatások

Blogok

Hozzávalók szerint

Fogások

Ésatöbbi

Diéták

Italok

Kikapcsolódás

RECEPT

« vissza

Aszalt szilvás torta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Aszalt szilvás torta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 20
  • Elküldve: 3

Hozzávalók:

  • 12 szelethez:
  • 20 dkg aszalt szilva (mag nélkül)
  • 2,5 dl vörösbor
  • 6 dkg barna kenyér
  • 25 dkg mogyoró
  • 2 tábla étcsokoládé
  • 1 tábla tejcsokoládé
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál gyömbérpor
  • 1 késhegynyi szegfűszeg
  • 5 tojás
  • 22,5 dkg + 1 evőkanál cukor
  • 10 dkg szilvalekvár
  • A mázhoz:
  • 30 dkg cukor
  • 1 teáskanál citrom
  • 1 tojásfehérje

Elkészítés:

Az aszalt szilvát forró vízzel megmossuk. A vörösbort felforraljuk, és ráöntjük a szilvára. Állni hagyjuk. Kibélelünk sütőpapírral egy 26 cm átmérőjű tortaformát.
A kenyeret szétmorzsoljuk. Az aszalt szilváról leöntünk annyi bort, amennyiben alaposan be tudjuk áztatni a kenyérmorzsát. A mogyorót zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben. A csokoládéval együtt lereszeljük vagy ledaráljuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük. Egymás után beledolgozzuk a kenyérmorzsát, a mogyorót, a csokoládét, végül a fahéjat, a gyömbért és a szegfűszeget. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és a masszába forgatjuk. Az egészet a tortaformába simítjuk. A sütőben kb. 60 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen kettévágjuk. Lecsepegtetjük az aszalt szilvát. A vörösborból kimérünk 1,5 decit (ha nincs ennyi a szilván, kiegészítjük), kissé megmelegítjük, és feloldunk benne 1 evőkanál cukrot. A folyadék felével megcsepegtetjük a torta alját, megkenjük a lekvárral, szétosztjuk rajta az asztaltszilvát, és ráborítjuk a torta tetejét. Megcsepegtetjük a maradék borral. Hidegre tesszük. A mázhoz összekeverjük a cukrot a citromlével, 1/8 l vízzel, és sűrű masszává főzzük (nehezen tudjon lefolyni a kanálról). A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a forró szirupba forgatjuk. Addig keverjük, amíg a massza fényes lesz. Ráfolyatjuk a tortára, és a szélét fahéjjal díszítjük.

Megjegyzés:

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 2184 kJ/522 kcal

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Sárgabarack-mánia
Az egyik legfűszeresebb, legaromásabb gyümölcsünk. Önmagában, süteményben is mennyei, és persze a nagy klasszikus a belőle készült lekvár. Leves, főétel, desszert és természetesen lekvár: receptek!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Bazsalikomos húsgolyók gombamártásban Bazsalikomos húsgolyók gombamártásban
Legegszerűbb cukkinifőzelék Legegszerűbb cukkinifőzelék
Mexikói csípős csirke zöldségekkel Mexikói csípős csirke zöldségekkel
Padlizsánkrém X. Padlizsánkrém X.
Majoránnás sült csirkemáj Majoránnás sült csirkemáj
Gyümölcsleves eperrel és banánnal Gyümölcsleves eperrel és banánnal
Nektarinos-pisztáciás pohárkrém Nektarinos-pisztáciás pohárkrém
Nutellás pizza bogyós gyümölcsökkel Nutellás pizza bogyós gyümölcsökkel
Vaníliás-ribizlis muffin tejfölös koronával Vaníliás-ribizlis muffin tejfölös koronával
Rizses csirketorta Rizses csirketorta
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122454_sziciliai-110.jpg Az izgalmas szicíliai konyha

A közel 5 millió lakost számláló legnagyobb földközi-tengeri sziget kalandos és számos hódításról tanúskodó története határozott…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122430_gorenje-110.jpg Vajon meddig marad friss a hűtőben a vasárnapi ebédünk?

Azt már biztosan kimondhatjuk, van különbség hűtés és hűtés között, azaz valósággá vált a fogalom: az egészség-megőrző…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117501_oszibarack-110.jpg Bársonyos és illatos: az őszibarack

Már június végén érni kezdenek az első hazai fajták, és egészen szeptember végig találkozni lehet a sárga- és fehérhúsú, lédús és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122443_fetagolyok-110.jpg Diós fetagolyók petrezselyem-köntösben

A nyári konyhában az az egyik legnagyszerűbb, hogy az ember hihetetlenül kreatívvá válik a friss alapanyagokból, relatíve kis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122422_joghurttorta-110.jpg Krémes és hűsítő joghurttorta

A joghurttorta ideális édesség lehet a meleg nyári napokon, sőt a nagyobb mennyiségű benne található joghurtnak köszönhetően még…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122415_froccs-110.jpg Frissítő fröccs-variációk

A nyári meleg elengedhetetlen itala a vízzel hígított bor, vagyis a fröccs, amely hűsít, szomjat olt és finoman zsongít. Erre már…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122436_parizsi-110.jpg Parizerből párizsi – a legendás felvágott

A párizsi régóta megkerülhetetlen eleme a hűtőpultoknak. A szép emlékű parizer helyett ma már főleg az olcsó és kissé…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122396_kapor-110.jpg Kedvencünk, a kapor

A kapor a magyar konyha megkerülhetetlen fűszere, amely főleg a nyári, szezonális fogásokban jut érvényre, de sokféle ételünkbe…

Napi tipp
Az idei nyár hatalmas cukkiniket nevelt, amelyeket nem csak megtölthetünk, hanem kirántva vagy épp fasírt formájában is fogyaszthatunk. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept