Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszalt szilvás-tökmagos palacsinta

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 2 db tojás
  • 5 dl tej
  • 6 ek liszt
  • 1 csipet só
  • 1 ek cukor
  • 1 tk tökmagolaj
  • 2 marék tökmag
  • Az öntethez:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 dl vörösbor
  • A töltelékhez:
  • szilvalekvár
  • 8 db aszalt szilva (+ a díszítéshez)

Elkészítés

  1. A tojást elkeverjük a tejjel, hozzáadjuk a lisztet, a sót, a cukrot és a tökmagolajat. A tökmagot apró darabokra vágjuk, majd a tésztába keverjük. Ezután forró serpenyőben a szokásos módon kisütjük a palacsintákat.
  2. Az öntet elkészítéséhez feldaraboljuk a csokoládét, felöntjük a vörösborral, majd folyamatos keverés mellett felforraljuk.
  3. A palacsintákat megkenjük az aszaltszilva-darabokkal összekevert szilvalekvárral, és az összehajtott palacsintát a forró öntettel tálaljuk, aszalt szilvával díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss