Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aszalt szilvás-tejfölös szárazbableves

Hozzávalók

  • 25 dkg száraz tarkabab
  • 1 aszalt szilva
  • 1 db babérlevél
  • 1 tk só
  • 1 ek liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 mk cukor
  • 1 l víz

Elkészítés

    1. A szárazbabot beáztatjuk hideg vízbe, így gyorsabban puhára fő majd. Főzés előtt leöntjük az áztatóvizet a babról, majd felöntjük kb. egy liter vízzel.
    2. Hozzáadjuk a sót, a babérlevelet, majd félpuhára főzzük. Amikor a bab már félpuhára főtt, hozzáadjuk az ízlés szerint feldarabolt aszalt szilvát, a cukrot, majd puhára főzzük.
    3. A tejfölt simára keverjük a liszttel, és egy kevés levessel, majd egy szitán át, beleöntjük a levesbe.
    4. Ezután óvatosan összekeverjük, majd forraljuk fel, és főzzük még 1-2 percig. Tálaláskor merjük a sűrűbb levest tányérokba, majd úgy kínáljuk. Nagyon finom a bab és az aszalt szilva együtt.

Megjegyzés

Szárazbableves és aszalt szilva! Együtt nagyon, de nagyon finom, mindenkinek csakis ajánlani tudom.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek