Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszalt szilvás-tejfölös szárazbableves

75 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szárazbabot beáztatjuk hideg vízbe, így gyorsabban puhára fő majd. Főzés előtt leöntjük az áztatóvizet a babról, majd felöntjük kb. egy liter vízzel.
  2. Hozzáadjuk a sót, a babérlevelet, majd félpuhára főzzük. Amikor a bab már félpuhára főtt, hozzáadjuk az ízlés szerint feldarabolt aszalt szilvát, a cukrot, majd puhára főzzük.
  3. A tejfölt simára keverjük a liszttel, és egy kevés levessel, majd egy szitán át, beleöntjük a levesbe.
  4. Ezután óvatosan összekeverjük, majd forraljuk fel, és főzzük még 1-2 percig. Tálaláskor merjük a sűrűbb levest tányérokba, majd úgy kínáljuk. Nagyon finom a bab és az aszalt szilva együtt.

Megjegyzés

Szárazbableves és aszalt szilva! Együtt nagyon, de nagyon finom, mindenkinek csakis ajánlani tudom. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss